Reacții alergice accidentale la alimente

reactii alergice alimentare accidentale

Pacienții diagnosticați cu alergie la anumite alimente se pot întâlni cu alergenii și acolo unde nu se așteaptă, chiar dacă alergenele la care ei sunt alergici sunt printre cele frecvente și fac parte din alergenele reglementate în Uniunea Europeană, deci ar trebui să existe avertizări pe etichetă.

Reacțiile alergice accidentale la alimente sunt relativ frecvente și pot fi grave, chiar fatale.

O gamă largă de produse alimentare pot provoca reacții accidentale la pacienții cunoscuți cu alergie alimentară, cele mai des întâlnite fiind: laptele, soia, arahidele și susanul. Uneori există chiar mai mult de un alergen nedeclarat în alimentul vinovat. Dar cauza reacțiilor accidentale poate fi și neglijarea de către pacienți a declarațiilor de etichetare a precauțiilor privind alergenele.

Riscurile cele mai mari sunt în general la consumul alimentelor ambalate, a dulciurilor (bomboane, ciocolată, prăjituri, torturi), a sosurilor, a produselor din carne, dar și la consumul de alimente complexe în afara casei (de ex. servirea mesei la restaurant).

Deci este foarte important, atunci când cumpărați produse ambalate, dacă sunteți alergic la alimente, să citiți etichetele!

Tu știi la ce ești alergic și ce tratament să iei?

PROGRAMEAZĂ-TE

Pentru o diagnosticare și un tratament corect!